Μαριάννα Βλάχου
A
A
A
 
 
 

Τροφές που αδυνατίζουν
Κατηγορία: Συμβουλές/Ερωτήσεις

Όποιο περιοδικό ή εφημερίδα και να διαβάσετε ή όποια lifestyle εκπομπή παρακολουθήσετε, κάποια αναφορά σε μαγικό τρόφιμο που αδυνατίζει χωρίς κόπο θα βρείτε.

Εξωτικά φυτά, περίεργα αφεψήματα ή ακόμα και καθημερινά τρόφιμα παρουσιάζονται ως λιποδιαλυτικά ή αδυνατιστικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τονίζεται ότι αυτά τα τρόφιμα αυξάνουν τις καύσεις και το μεταβολισμό, διαλύουν τα λίπη ή εμποδίζουν τη συσσώρευσή τους.

Έτσι, μάθαμε πρόσφατα για την πιπεριά και το τσίλι που «ξυπνάνε το μεταβολισμό», ξίδι που «ρίχνει την κοιλιά», πράσινο τσάι που «αυξάνει τις καύσεις», γκρέιπφρουτ, λεμόνι, κάρρυ κοκ.

Δεν αμφισβητώ τις συγκεκριμένες ιδιότητες. Η απορία μου, εύλογη πιστεύω, είναι το σε ποιες ποσότητας επιτυγχάνονται τα αποτελέσματα. Πόσο τσίλι πρέπει να φάμε ώστε να ξυπνήσουμε το μεταβολισμό μας; Πόσο λεμόνι και πόσο ξίδι;

Όλα αυτά ακούγονται και ίσως είναι ενδιαφέροντα. Αν όμως πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να μη βασίζεστε σε μαγικές ιδιότητες κάποιων ουσιών που εμπεριέχονται σε ελάχιστες ποσότητες σε τρόφιμα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.