Μαριάννα Βλάχου
A
A
A
 
 
 

Κάποιοι συνδυασμοί τροφών παχαίνουν ιδιαίτερα
Κατηγορία: Συμβουλές/Ερωτήσεις

Κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων παχαίνουν ιδιαίτερα

Αυτή η φήμη αναφέρεται κυρίως στους συνδυασμούς ζυμαρικού ή ρυζιού με κρέας. Στηρίζεται στη λογική των χημικών διαιτών βάσει της οποίας αν διαχωριστούν τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα μειώνεται η απορρόφησή τους και έτσι κάποιος μπορεί να τρώει μεγάλες ποσότητες και να αδυνατίζει. Αυτές οι θεωρίες είναι ανυπόστατες και επικίνδυνες.

Τα ίδια ισχύουν και για το συνδυασμό υδατανθράκων με λίπη. Αυτή η αντίληψη πηγάζει από το γεγονός ότι εφόσον οι υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας, αν καταναλώνονται και λίπη την ίδια στιγμή μετατρέπονται σε σωματικό λίπος. Με τον ίδιο τρόπο δεδομένου ότι το σώμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ως καύσιμο τα λίπη -απλά δεν είναι το προτιμότερο-, αν η διατροφή σας είναι πλούσια σε λιπαρά, θα πρέπει να αποφεύγετε τους υδατάνθρακες.

Ένα καλό γεύμα οφείλει να περιέχει ποσότητες από πολλές διατροφικές ομάδες. Οι περιορισμοί είναι προσωπικοί και μόνο, δηλαδή αν σας ενοχλεί κάποιος συνδυασμός, ειδικά στην πέψη, αποφύγετέ τον. Σε καμιά περίπτωση η αποφυγή συγκεκριμένων συνδυασμών δεν θα σας αδυνατίσει