Μαριάννα Βλάχου
A
A
A
 
 
 

Βιταμίνη Β6
Κατηγορία: Βιταμίνες - ιχνοστοιχεία

Η βιταμίνη Β6 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, απαραίτητη για τον μεταβολισμό των αμινοξέων, της γλυκόζης και των λιπιδίων αλλά και τη σύνθεση νευροδιαβιβαστών, ισταμίνης και αιμογλοβίνης.

Η έλλεψή της σχετίζεται με νευρολογικά και δερματολογικά προβλήματα.

Βρίσκεται στο κρέας (κόκκινο και λευκό), τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα δημητριακά πρωινού, τα φρούτα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το γάλα και το γιαούρτι.

Συνιστώμενη και μέγιστη ανεκτή ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Β6

Σε mg/ημέρα

Βρέφη

< 6 μηνών : 0,1 / μέγιστο μη προσδιορισμένο

7 - 12 μηνών : 0,3 / μέγιστο μη προσδιορισμένο

Παιδιά

1 - 3 ετών : 0,5 / μέγιστο 30

4 - 8 ετών : 0,6 / μέγιστο 40

Άντρες

9 - 13 ετών : 1,0 / μέγιστο 60

14 - 18 ετών : 1,3 / μέγιστο 80

19 - 30 ετών : 1,3 / μέγιστο 100

31 - 50 ετών : 1,3 / μέγιστο 100

51 - 70 ετών : 1,7 / μέγιστο 100

70 ετών : 1,7 / μέγιστο 100

Γυναίκες

9 - 13 ετών : 1,0 / μέγιστο 60

14 - 18 ετών : 1,2 / μέγιστο 80

19 - 30 ετών : 1,3 / μέγιστο 35

31 - 50 ετών : 1,3 / μέγιστο 100

51 - 70 ετών : 1,5 / μέγιστο 100

70 ετών : 1,5 / μέγιστο 100

Εγκυμονούσες

14 - 18 ετών : 1,9 / μέγιστο 80

19 - 30 ετών : 1,9 / μέγιστο 100

31 - 50 ετών : 1,9 / μέγιστο 100

Γαλουχία

14 - 18 ετών : 2,0 / μέγιστο 80

19 - 30 ετών : 2,0 / μέγιστο 100

31 - 50 ετών : 2,0 / μέγιστο 100

Πηγή : USDA